Ravioli van langoustines met ananassalie en emulsie van Oost-Indische kers

  • Moeilijkheid

Voor 4:

6 middelgrote langoustines (maat: 12/13 in 1 kg)

enkele blaadjes ananassalie

peper en zout

2 pakken Chinees raviolideeg

5 dl gevogeltefond

125 g boter

1 bakje Oost-Indische kers

4 topjes ananassalie

Kook de langoustines 5 minuten in lichtgezouten kokend water. Pel ze en snij ze in kleine blokjes. Meng er de fijngesneden ananassalie onder en kruid met peper en zout. Leg de helft van het raviolideeg open en verdeel er de langoustines in niet te kleine hoopjes over. Reken drie ravioli’s per persoon.

Bevochtig met water langs elk hoopje en dek af met de rest van de vellen. Snij in ravioli en druk de randen goed aan. Kook voor de saus de gevogeltefond en monteer met boter. Voeg de bloemen toe en mix fijn, kruid met peper en zout.

Kook de ravioli 3 minuten in lichtgezouten water met een scheut olijfolie, laat uitlekken en verdeel over diepe borden. Giet er de emulsie over en versier met Oost-Indische kers en ananassalie.

Recept: Julien Burlat-Dƃ’me

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content