Voor 4 personen:
12 raviolivellen of wontonvellen van 5 op 5 cm
200 gr zachte geitenkaas
1 rode biet
1 dl granaatappelsap
1/2 dl limoensap
2 eetlepels rozensiroop
steranijs
Chinese rode azijn of Cabernet-Sauvignon azijn kardemom
bieslook
De marinade voor het konfijten van de rode biet:
1 dl balsamico of rode wijnazijn
vanillestok
1 eetlepel Luikse siroop
1 dl water
appelsienschil
Voor het ijs:
8 eierdooiers
1/2 l melk
1/2 l yoghurt
1/2 l room
250 gr suiker
basilicumblaadjes
Snij de rode biet in zeer fijne brunoise (blokjes) en giet er de marinade over. Laat zachtjes konfijten tot de bieten gaar zijn en het sap verdampt. Laat het granaatappelsap, limoensap, Chinese rode azijn, steranijs, kardemom, rozensiroop inkoken tot de helft.
Leg de wontonvellen op het werkblad, verkruimel de geitenkaas in het midden, leg er wat rode biet op en vouw toe. Pocheer de ravioli’s in water.
Voor het ijs: de melk laten koken, eigelen en suiker opkloppen en de kokende melk toevoegen, zachtjes laten binden op het vuur en afkoelen in de koelkast. De room en yoghurt mengen, mixen en de geciseleerde basilicum toevoegen. Alles tot ijs draaien.
Leg de ravioli’s in een diep bord, lepel de granaatsiroop erover, leg er een quenelle van basilicumyoghurtijs op en werk af met bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier