Ravioli van champignons met crème van rozemarijn en knoflook

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

Voor de ravioli :

100 g fijne bloem

snuif zout

1 ei, losgeklopt,

1 kl olijfolie

Voor de vulling :

olijfolie om te bakken

2 fijngesneden sjalotten

150 g Parijse champignons

2 el fijngemalen broodkruim

10 g verse tijmblaadjes

10 g gehakte peterselie

Voor de saus :

0,5 l gevogeltefond

8 grote tenen knoflook

1 tak rozemarijn, in twee gesneden,

0,4 l lichte room

Meng bloem, zout, olijfolie en ei tot een pasta. Strooi bloem op een plank. Kneed de pasta enkele minuten tot een soepele deegmassa. Maak er een bol van, wikkel in folie en laat 20 minuten in de koelkast rusten. Stoof de sjalotten glazig in olijfolie. Doe de kleingehakte champignons erbij, bak 10 minuten en voeg de verse kruiden, peper, zout, broodkruim en een scheut olijfolie toe.

Kook de gevogeltefond met de gepelde knoflook 20 minuten in. Neem van het vuur, voeg rozemarijn toe en laat 20 minuten afkoelen. Verwijder rozemarijn en mix vocht en knoflook met een staafmixer. Voeg room toe en kook in tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.

Draai het deeg enkele malen door de pastamachine op de breedste stand. Zet de stand op dun en haal het deeg opnieuw door de machine. Herhaal tot de pasta de gewenste dikte heeft (1 à 2 mm). Steek met een glas rondjes (ø 4 cm) uit de pasta. Leg op elk rondje wat vulling. Strijk het opgeklopt ei met een kwast rond de vulling en dek af met een ander rondje. Druk de zijkanten aan. Kook de ravioli gaar in 2 à 3 minuten. Laat uitlekken. Serveer met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content