Ravioli gevuld met konijn, gehakte peterselie, julienne van najaarsgroenten

  • Moeilijkheid

Voor 4:

Keukenhulpjes:

Deegwals

deegwieltje

Ravioli:

300 g bloem

3 eieren

1 snuifje zout

water

(of kant-en-klare Chinese raviolibladen, 10 x 10 cm, Wontu)

Vulling:

Â1/2 konijn (in stukken)

4 teentjes knoflook

6 takjes tijm

1 ui, 1 wortel

1 blokje kruidenbouillon (tijm-laurier)

2 dl halfzoete witte wijn

2 bosje platte peterselie

2 el olijfolie

6 peperbolletjes

zout

Bijgerecht:

Â1/4 witte kool

250 g pompoen

Pel de ui, schil de wortel en snij de groenten in stukken. Verwarm in een kookpan de olijfolie met de ongepelde knoflookteentjes, laat daarin de stukken konijn aan alle kanten goudbruin bakken, voeg er de stukken ui en wortel bij, bestrooi met het verkruimelde bouillonblokje en giet er de wijn en 2 dl water bij.

Voeg daarbij nog de takjes tijm en de peperbolletjes en breng op smaak met zout. Verminder de kooktemperatuur. Dek de pan af en zet het vlees gedurende 50 minuten in de oven (160°C).

Haal de stukken konijn uit de pan, laat ze lichtjes afkoelen en trek ze uit elkaar met een vork.

Meng het vlees met de knoflookpulp, de gehakte peterselie en wat kookvocht. Zeef de kookbouillon en hou hem warm.

Doe de bloem met het snuifje zout in een kom, maak een kuiltje, giet daarin de losgeklopte eieren en bedek ze met bloem.

Meng met de vingertoppen terwijl u er beetje bij beetje wat water aan toevoegt tot u een soepel deeg hebt verkregen. Leg het deeg op een plank en kneed het met de handpalmen. Vorm tenslotte een deegbal, dek hem af en laat hem 30 minuten rusten.

Schil de pompoen, verwijder de pitten, snij hem in dunne schijfjes en daarna in staafjes. Maak de kool schoon, verwijder de harde kern en snij de bladeren zo fijn mogelijk.

Blancheer de groenten afzonderlijk gedurende 1 minuut in kokend gezouten water en laat ze uitlekken.

Snij het deeg in vieren en spreid elk stuk zo dun mogelijk uit (haal het bij voorkeur door de deegwals). Snij alle stukken met het deegwieltje in rechthoekjes van 8 x 5 cm.

Schep een koffielepel konijn in het midden van de helft van de rechthoekjes. Bedek met de andere helft en druk de randen dicht.

Dompel de ravioli in een grote kookpan met kokend zout water. Haal ze er weer uit zodra ze bovendrijven.

Leg de ravioli in diepe borden en schep er de pompoen en de kool omheen. Giet daarover de konijnenbouillon.

Voorbereiding: 30 minuten

Kooktijd: 1 uur

Gemakkelijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content