Rauwe oesters, spek en gerookte chipotle-Tabasco

14-06-2011, 08:55
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:19
© © Tony Le Duc Voor 4:

Voor 4:
12 holle oesters
4 el fijngesneden platte peterselie
80 g gerookt, doorregen spek
4 el olijfolie
sap van 1 citroen
1 el suikerrietsiroop
zwarte peper en zeezout
2 tl chipotletabasco
Maak de oesters los uit de schelp, verwijder onzuiverheden en plaats de schelpdieren terug in de holle kant. Hak platte peterselie fijn. Snij gerookt, doorregen spek fijn en bak het krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de olijfolie, kruid met peper, voeg citroensap, suikerrietsiroop en chipotletabasco toe en daarna de spekjes. Haal de saus van het vuur en meng de platte peterselie er doorheen. Verdeel de saus over de oesters en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier