Ingrediënten

Nodig voor 1 cocktail:

  • 3/10 frambozenpuree
  • 7/10 champagne (of Italiaanse prosseco)

Deze variant op de klassieke Bellini (met witte perziken i.p.v. frambozen) kan je rechtstreeks in het glas bereiden door er eerst de puree en daarna de champagne in te gieten. Maar de kans bestaat dat de champagne overloopt. Om dat te vermijden, en voor een evenwichtige smaak, meng je puree en champagne in een metalen beker en roer je zachtjes.

Giet de mix in een champagneglas, maar niet tot aan de rand. Werk af met een scheutje champagne voor een bruisende kraag.

Deze variant op de klassieke Bellini (met witte perziken i.p.v. frambozen) kan je rechtstreeks in het glas bereiden door er eerst de puree en daarna de champagne in te gieten. Maar de kans bestaat dat de champagne overloopt. Om dat te vermijden, en voor een evenwichtige smaak, meng je puree en champagne in een metalen beker en roer je zachtjes. Giet de mix in een champagneglas, maar niet tot aan de rand. Werk af met een scheutje champagne voor een bruisende kraag.