Voor 4:

1 kg rapen

1 grote ui

olijfolie

2 l kippenbouillon

kruidenbosje (peterseliestengels, tijm en laurier)

peper en zout

snuif nootmuskaat

6 el groene linzen

50 g spekrepen

boter

Schil de rapen, snij ze grof. Pel de ui, snij grof. Fruit de groenten lichtjes aan in olijfolie, maar laat ze niet kleuren. Voeg de bouillon en het kruidenbosje toe. Kook de soep gaar. Verwijder de kruiden, mix glad. Voeg indien nodig bouillon toe. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.

Kook de linzen in lichtgezouten water gaar. Laat uitlekken.

Bak de spekrepen in boter, kruid ze licht met peper en zout.

Serveer de linzen en het spek in de soep, werk af met een streep olijfolie.

Voor 4:1 kg rapen1 grote uiolijfolie2 l kippenbouillonkruidenbosje (peterseliestengels, tijm en laurier)peper en zoutsnuif nootmuskaat6 el groene linzen50 g spekrepenboterSchil de rapen, snij ze grof. Pel de ui, snij grof. Fruit de groenten lichtjes aan in olijfolie, maar laat ze niet kleuren. Voeg de bouillon en het kruidenbosje toe. Kook de soep gaar. Verwijder de kruiden, mix glad. Voeg indien nodig bouillon toe. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.Kook de linzen in lichtgezouten water gaar. Laat uitlekken.Bak de spekrepen in boter, kruid ze licht met peper en zout.Serveer de linzen en het spek in de soep, werk af met een streep olijfolie.