Ragout van mediterrane groenten met gebakken polenta

Voor 4:

Voor 4:

2 kleine rode uien

2 rode paprika’s

2 gele paprika’s

1 venkel

250 g champignons

6 trostomaten

1 dl olijfolie

1 rode chilipeper

4 tenen knoflook

een handvol kalamata-olijven, ontpit

2 tl zongedroogde tomatenpuree

250 g suikererwten

1 bosje basilicum

Voor de polenta:

6 dl groentebouillon

1/2 tl zout

een snuifje pili-pili

1/2 tl oregano

150 g snelkookpolenta

olijfolie, om te bakken

Maak eerst de polenta. Breng de bouillon aan de kook met het zout, de pili-pili en oregano. Roer de polenta in één keer onder de bouillon en laat 12 min. zacht koken. Vet een bakplaat in en spreid er de polenta over uit. Laat afkoelen en versnij naar wens. Bak de polenta goudbruin in olijfolie. Versnij de groenten grof. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien, paprika’s, venkel en champignons 5 min. op een hoog vuur. Voeg de tomaten, de ontpitte en fijn gesneden chili, de grof gesneden knoflook, de ontpitte olijven en tomatenpuree toe, dek de pan af en laat 20 min. stoven. Halveer de suikererwten en roer 5 min. voor het einde erdoor. Werk af met het fijn gehakte basilicum en serveer met de gebakken polenta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content