Ragout van artisjokken, erwtjes en bonen
Voor 4 personen (als bijgerecht):
Voor 4 personen (als bijgerecht):
4 à 5 artisjokken (afhankelijk van de grootte)
1 dl olijfolie
1 middelgrote ui
250 g verse gepeulde erwtjes
250 g verse gepeulde bonen
30 cl water
50 g geraspte parmezaankaas
peper en zout
enkele sneetjes brood.
De artisjokken schoonmaken en de bodem de vorm van een afgeplatte kegel geven. Als de stengels heel vers zijn, mag u ze schillen en het geelachtige binnenste overhouden. De buitenste blaadjes wegplukken en van de zachte blaadjes de puntjes afsnijden. Dan de artisjokken in 4 of 6 stukken snijden. De olie opwarmen in een kookpan. Daarin de in schijven gesneden ui glazig maar niet bruin laten worden. De artisjokken toevoegen en laten uitzweten. Daarna water toevoegen totdat de groente onderstaat. Bestrooien met peper en zout. Op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten laten koken, af en toe roeren. Zodra de groente gaar is, mengen met de klaargemaakte boontjes en erwtjes, bestrooien met parmezaankaas en opdienen met brood. Volgens het traditionele recept worden tijdens de kooktijd ook één of twee verkruimelde sneetjes brood aan de bereiding toegevoegd.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier