Rabarbertaart

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Nodig voor een taart :

300 g bloem

175 g suiker

175 g boter

4 eieren

2 dl room

6 stengels rabarber

10 lange vingers

1 zakje vanillesuiker

Het deeg bereiden : de boter mengen met bloem, 1 ei en 4 eetlepels suiker, en alles tot een bal kneden. Het deeg 1 uur in de koelkast laten rusten. Een vorm met boter insmeren en met bloem bestrooien. Het deeg uitrollen en in de vorm doen. De lange vingers verkruimelen boven het deeg. De rabarber in stukjes snijden en over het deeg verspreiden. De room mengen met de resterende suiker, 2 eieren en 1 zakje vanillesuiker. Giet het mengsel over de rabarber. Bestrijk de rand van het deeg met eigeel. Plaats de vorm 30 minuten in een oven die tot 220 C werd voorverwarmd. De taart warm of koud opdienen, eventueel met een bol vanille-ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content