Voor 4 glaasjes:

250 g rabarber

1/2 roze pomelo

100 g suiker

375 ml water

10 takjes tijm (of citroentijm)

Was de rabarber, snij in grove stukken. Snij de schil van een halve pomelo in grove stukken. Doe in een pan met dikke bodem en voeg suiker, water en tijm toe. Breng zachtjes aan de kook, laat een 20-tal min. sudderen. Zeef, druk alle vocht uit de rabarber.

Doe het rabarbervocht weer in de pan, laat nog eventjes verder inkoken tot de siroop voldoende dik is. Leng de siroop aan met mineraalwater. Garneer met sliertjes pomeloschil.

Tip: het pomelovlees, dat in dit recept niet gebruikt wordt, kan je verwerken in een fruitsalade of een ander gerecht.

Voor 4 glaasjes:250 g rabarber1/2 roze pomelo100 g suiker375 ml water10 takjes tijm (of citroentijm)Was de rabarber, snij in grove stukken. Snij de schil van een halve pomelo in grove stukken. Doe in een pan met dikke bodem en voeg suiker, water en tijm toe. Breng zachtjes aan de kook, laat een 20-tal min. sudderen. Zeef, druk alle vocht uit de rabarber. Doe het rabarbervocht weer in de pan, laat nog eventjes verder inkoken tot de siroop voldoende dik is. Leng de siroop aan met mineraalwater. Garneer met sliertjes pomeloschil.Tip: het pomelovlees, dat in dit recept niet gebruikt wordt, kan je verwerken in een fruitsalade of een ander gerecht.