Rabarbercrumble met kaneelanglaise
Voor 4:
Voor 4:
800 g rabarber
geraspte schil van 1 sinaasappel
geraspte schil van 1 citroen
3 el suiker
125 g koude boter
125 g bloem
125 g demerarasuiker
125 g gemalen amandelen
zaadjes van 1 vanillestokje
Voor de rabarbercrème:
1 dl melk
1 dl room
2 kaneelstokjes
2 eierdooiers
50 g suiker
Verwarm de oven voor op 160°C. Snij de rabarber in stukken van 5 cm. Voeg de sinaasappel- en citroenschil en suiker toe aan de rabarber. Doe in een grote braadslee en zet 15 à 20 min. in de oven. Zet nadien de oven hoger tot 190-200°C.
Wrijf de boter onder de bloem tot een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg de suiker, amandelen en vanille toe. Strooi over de rabarber en bak nog 30 min. Breng de melk en room aan de kook met de kaneelstokjes. Dek af en laat 20 min. infuseren.
Klop de eierdooiers op met de suiker. Zeef de melk en giet op de eieren. Roer tot de crème anglaise indikt en laat afkoelen. Serveer met de rabarbercrumble.
50 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier