Rabarbercrumble met kaneelanglaise

Voor 4:

Voor 4:

800 g rabarber

geraspte schil van 1 sinaasappel

geraspte schil van 1 citroen

3 el suiker

125 g koude boter

125 g bloem

125 g demerarasuiker

125 g gemalen amandelen

zaadjes van 1 vanillestokje

Voor de rabarbercrème:

1 dl melk

1 dl room

2 kaneelstokjes

2 eierdooiers

50 g suiker

Verwarm de oven voor op 160°C. Snij de rabarber in stukken van 5 cm. Voeg de sinaasappel- en citroenschil en suiker toe aan de rabarber. Doe in een grote braadslee en zet 15 à 20 min. in de oven. Zet nadien de oven hoger tot 190-200°C.

Wrijf de boter onder de bloem tot een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg de suiker, amandelen en vanille toe. Strooi over de rabarber en bak nog 30 min. Breng de melk en room aan de kook met de kaneelstokjes. Dek af en laat 20 min. infuseren.

Klop de eierdooiers op met de suiker. Zeef de melk en giet op de eieren. Roer tot de crème anglaise indikt en laat afkoelen. Serveer met de rabarbercrumble.

50 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content