Quinoasalade met tofoe en olijven

4876801

Voor 4

Voor 4

280 g quinoa (te koop in de natuurvoedingswinkel)

8 lente-uien

24 ontpitte zwarte olijven

24 sprietjes bieslook

sap van 3 limoenen

4 el olijfolie

200 g tofoe

peper van de molen en grof zout

Spoel de quinoa onder koud stromend water. Voeg 2,5 keer zoveel lichtgezouten water toe en kook de quinoa 10 Ć  15 min. Laat nadien afkoelen tot lauw. Schil en snij de lente-uien fijn. Hak 20 olijven en 20 sprietjes bieslook fijn.

Doe de quinoa in een slakom en kruid met het limoensap, een straaltje olijfolie, peper en zout. Voeg de lente-uien, olijven en het bieslook toe. Snij de tofu in blokjes en doe bij de salade. Schep goed om en zet 1 u. koel weg. Verdeel de quinoasalade nadien over 4 glazen en werk af met de resterende sprietjes bieslook en 4 in plakjes gesneden olijven.

Tip: de hoeveelheden in dit recept zijn bedoeld voor normale porties, maar u kunt de salade ook als hapje serveren. In dit geval is er genoeg voor 12 glaasjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content