Ingrediënten

Voor 4:

  • 150 g sugar snaps (suikererwten)
  • 6 minicourgettes
  • 50 g erwten
  • 200 g quinoa
  • 2 el hennepolie
  • 4 el gepelde hennepzaadjes (of witte sesamzaadjes)
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 2 el fijngehakte munt
  • citroensap
  • 100 g feta
  • 1 handvol alfalfascheuten
  • peper en zout

Snij de sugar snaps en courgettes in plakjes van 1 cm. Blancheer deze, samen met de erwten, 1 minuut in lichtgezouten kokend water. Verfris onder koud stromend water en laat uitlekken.

Kook de quinoa gaar in gezouten kokend water. Laat goed uitlekken en roer er de hennepolie door, evenals de hennep- en sesamzaadjes, de fijngehakte munt en de groenten.

Roer er vlak voor het serveren ook de verkruimelde feta door en breng op smaak met citroensap. Verdeel over 4 kommen en werk af met enkele plukjes scheuten.

Snij de sugar snaps en courgettes in plakjes van 1 cm. Blancheer deze, samen met de erwten, 1 minuut in lichtgezouten kokend water. Verfris onder koud stromend water en laat uitlekken. Kook de quinoa gaar in gezouten kokend water. Laat goed uitlekken en roer er de hennepolie door, evenals de hennep- en sesamzaadjes, de fijngehakte munt en de groenten. Roer er vlak voor het serveren ook de verkruimelde feta door en breng op smaak met citroensap. Verdeel over 4 kommen en werk af met enkele plukjes scheuten.