
Quinoasalade met groene groenten, feta en zaadjes
Voor 4:
Voor 4:
150 g sugar snaps (suikererwten)
6 minicourgettes
50 g erwten
200 g quinoa
2 el hennepolie
4 el gepelde hennepzaadjes (of witte sesamzaadjes)
1 el zwarte sesamzaadjes
2 el fijngehakte munt
citroensap
100 g feta
1 handvol alfalfascheuten
peper en zout
Snij de sugar snaps en courgettes in plakjes van 1 cm. Blancheer deze, samen met de erwten, 1 minuut in lichtgezouten kokend water. Verfris onder koud stromend water en laat uitlekken.
Kook de quinoa gaar in gezouten kokend water. Laat goed uitlekken en roer er de hennepolie door, evenals de hennep- en sesamzaadjes, de fijngehakte munt en de groenten.
Roer er vlak voor het serveren ook de verkruimelde feta door en breng op smaak met citroensap. Verdeel over 4 kommen en werk af met enkele plukjes scheuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier