Quiche Toscana
Voor 8 porties:
Voor 8 porties:
springvorm voor taart met rechte randen (met antikleeflaag, 30 cm Ć)
250 g kruimeldeeg (zie basisrecept in tekst, of klaar te koop in de winkel)
500 g bladspinazie, gehakt
100 g gerijpte geitenkaas
1 teen knoflook
1 handje pijnboompitten
100 g droogtomaatjes, versneden
een mespunt zout
1/2 l halfontvette melk
4 eieren
50 g bloem
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 millimeter. Vet de vorm in en bekleed bodem en wanden met deeg. Leg de gehakte spinazie op de bodem en kruid met zout, peper en geperste knoflook. Bestrooi met pijnboompitten en kruimels geitenkaas en leg de droogtomaatjes op de spinazie. Meng de melk en de bloem met een klopper en voeg de gebroken eieren al kloppend toe. Giet de saus over de spinazie. Schud de vorm een beetje. Bak de quiche 20 tot 25 minuten in een hete oven (200 tot 230° C).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier