Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • taartvorm (liefst met antikleeflaag, 30 cm doorsnede)
  • 250 g kruimeldeeg
  • 4 à 5 gekookte aardappels (bij voorkeur Belle de Fontenay)
  • 1 grote ui
  • 100 g gerookt mager spek, in blokjes gesneden
  • 1 hele reblochonkaas
  • zout, peper
  • 1/2 l halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 50 g bloem

Vet de vorm in met gesmolten boter. Rol het deeg uit tot 1 millimeter dik en bekleed bodem en wanden van de vorm. Snij het deeg aan de bovenkant van de rand af. Kook de aardappels. Snij de ui fijn en stoof in vetstof. Snij de aardappels in plakken. Leg deze op de bodem van de vorm. Kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde ui, het spek en de versneden kaas over de aardappels. Meng de melk en de bloem en voeg al kloppend de eieren toe. Giet de saus in de vorm en zet alles 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 tot 230° C. De quiche is klaar wanneer de saus is gestold.

Vet de vorm in met gesmolten boter. Rol het deeg uit tot 1 millimeter dik en bekleed bodem en wanden van de vorm. Snij het deeg aan de bovenkant van de rand af. Kook de aardappels. Snij de ui fijn en stoof in vetstof. Snij de aardappels in plakken. Leg deze op de bodem van de vorm. Kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde ui, het spek en de versneden kaas over de aardappels. Meng de melk en de bloem en voeg al kloppend de eieren toe. Giet de saus in de vorm en zet alles 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 tot 230° C. De quiche is klaar wanneer de saus is gestold.