Een quiche is altijd een goed idee. Als voorgerecht of hoofdgerecht kan deze quiche met spinazie en geitenkaas al je tafelgasten bekoren.
230 g bladerdeeg, uitgerold (te koop in de winkel)
250 g diepvriesspinazie, met of zonder room
2 uien
2 tomaten
1 Chavroux-geitenkaas (150 g)
100 g blokjes spek
zout en peper
nootmuskaat
4 eieren, boter
4 dl magere room
1 dl melk
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg het deeg in een vorm en bedek bodem en wanden. Snijd de overlappende stukken af. Leg (eventueel) droge bonen op de bodem om te voorkomen dat het deeg omhoog komt. Zet de vorm tien minuten in de oven.
2. Meng de eieren, room, melk, zout, nootmuskaat en peper. Verwarm de spinazie voor. Snijd de uitjes klein en stoof glazig in boter. Bak het spek. Meng alles in een kom. Voeg 1 in blokjes gesneden tomaat en de geitenkaas toe en roer alles door elkaar.
3. Lepel het beslag in de vorm. Bestrooi de gevulde vorm met blokjes vruchtvlees van de tweede tomaat en zet 20 tot 30 minuten in de oven. Controleer met een tandenstoker of het beslag de juiste gaarheid heeft. Haal de quiche uit de oven en laat 10 minuten afkoelen, vooraleer uit de vorm te halen. Serveer de quiche warm of koud.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier