Queso fresco con dulce de membrillo

Combineer Spaanse kazen met deze kweeperengelei, dulce de membrillo. Tip: serveer met gekonfijt fruit en noten.

Nodig:
  • 2 kg kweeperen
  • suiker
  • verse of oude Spaanse kaas
Zo maak je de dulce de membrillo
  1. De kweeperen wassen, in hun geheel koken in water tot de pel openbarst. In de vruchten prikken om te zien of ze gaar zijn.
  2. De kweeperen uit het kookvocht halen, de schil en de pitten verwijderen: het vruchtvlees in grote stukken snijden en deze raspen tot pulp. De pulp wegen en in een pan aan de kook brengen met hetzelfde gewicht aan suiker.
  3. De ‘dulce de membrillo’ is klaar wanneer je een lepel kokende siroop op een koud bord giet en de vloeistof opstijft. De kokende siroop in een vorm gieten, laten afkoelen en in plakken snijden.
  4. De kweeperengelei in schijven snijden en opdienen met kaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content