Purple haze wortelen met sinaasappel

10-06-2011, 13:27
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:19
Voor 4:
Voor 4:
10 kleine purple haze worteltjes
1 sinaasappel
het sap van 2 sinaasappelen
het sap van 1/2 citroen
1-2 el oranjebloesemwater
2 el griessuiker
zout
versgemalen witte peper
1 kl kaneelpoeder
Schil de worteltjes en snij ze fijn met de mandoline. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, verdeel in partjes en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in stukjes en voeg het bij de wortelen.
Meng het sinaasappelsap, het citroensap en het oranjebloesemwater met de suiker, zout en peper uit de molen. Giet dat mengsel over de wortelen. Bedek met folie en laat de bereiding afkoelen in de koelkast. Dien de wortelsla koel op, bestrooid met wat kaneelpoeder.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier