Voor 4:

3 aubergines

2 teentjes knoflook

3 takjes platte peterselie

1 takje munt

1 el tehina ( sesampasta)

Sap van 1/2 citroen

4 el olijfolie

zwarte peper en zout

Aubergines, Alexandre Bibaut
Aubergines © Alexandre Bibaut

Prik de aubergine hier en daar in met een vork. Leg ze op de houtskoolbarbecue en gril ze aan alle kanten tot de schil zwart wordt. Laat afkoelen.

Verwijder de schil en het steeltje van de aubergine en hak het vruchtvlees in stukken. Hak ook de knoflook, de peterselie en de munt.

Leg het vruchtvlees van de aubergine in een ruime kom, samen met een kwart van de schillen, de knoflook, peterselie, munt, sesampasta, citroensap, olijfolie, peper en zout. Pureer alles.

Serveer de auberginepuree op een stukje toast, besprenkeld met een straaltje olijfolie.

Voor 4: 3 aubergines2 teentjes knoflook3 takjes platte peterselie1 takje munt1 el tehina ( sesampasta)Sap van 1/2 citroen4 el olijfoliezwarte peper en zoutPrik de aubergine hier en daar in met een vork. Leg ze op de houtskoolbarbecue en gril ze aan alle kanten tot de schil zwart wordt. Laat afkoelen. Verwijder de schil en het steeltje van de aubergine en hak het vruchtvlees in stukken. Hak ook de knoflook, de peterselie en de munt.Leg het vruchtvlees van de aubergine in een ruime kom, samen met een kwart van de schillen, de knoflook, peterselie, munt, sesampasta, citroensap, olijfolie, peper en zout. Pureer alles.Serveer de auberginepuree op een stukje toast, besprenkeld met een straaltje olijfolie.