Ingrediënten

Voor 4:

  • 1,2 kg aardperen
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 6 grote aardappelen
  • boter
  • olijfolie
  • kerriepoeder
  • 4 gekonfijte eendenbouten
  • fijngehakt bieslook

Schil de aardperen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af, voeg de room toe en mix tot een gladde puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelstenen. Bak ze in de helft boter, de helft olijfolie in een pan. Schud regelmatig op, zodat de blokjes niet aan elkaar kleven. Kruid met peper, zout en kerriepoeder.

Trek het vlees van de gekonfijte eendenbouten. Bak het in eendenvet (smout) dat aan de bout hangt tot het vlees een krokante korst krijgt.

Verdeel de puree op de borden, leg het vlees erbovenop en werk rondom af met aardappelblokjes. Versier met bieslook.

Schil de aardperen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af, voeg de room toe en mix tot een gladde puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelstenen. Bak ze in de helft boter, de helft olijfolie in een pan. Schud regelmatig op, zodat de blokjes niet aan elkaar kleven. Kruid met peper, zout en kerriepoeder. Trek het vlees van de gekonfijte eendenbouten. Bak het in eendenvet (smout) dat aan de bout hangt tot het vlees een krokante korst krijgt. Verdeel de puree op de borden, leg het vlees erbovenop en werk rondom af met aardappelblokjes. Versier met bieslook.