Ingrediënten

Voor 8:

  • 150 g bloem
  • 1 ei, 90 g suiker
  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • blauwe pruimen, ontpit en gehalveerd

Meng bloem, suiker, boter en ei tot een homogeen deeg. Laat afgedekt 15 minuten rusten. Bekleed een taartvorm (diameter 20 cm) met boterpapier. Smeer in met boter. Rol het deeg uit en schik in de bakvorm zodat er een rand is van ongeveer 3 cm. Schik de gehalveerde pruimen zo dicht mogelijk tegen elkaar op het rauwe deeg. Bestrooi naar wens met fijne suiker.

Bak de taart 30 minuten op 200°C tot de randen goudbruin zijn.

Pruimentaart mag op een iets hogere temperatuur gebakken worden: het sap dat uit de pruimen komt verandert dan in karamel.

Meng bloem, suiker, boter en ei tot een homogeen deeg. Laat afgedekt 15 minuten rusten. Bekleed een taartvorm (diameter 20 cm) met boterpapier. Smeer in met boter. Rol het deeg uit en schik in de bakvorm zodat er een rand is van ongeveer 3 cm. Schik de gehalveerde pruimen zo dicht mogelijk tegen elkaar op het rauwe deeg. Bestrooi naar wens met fijne suiker. Bak de taart 30 minuten op 200°C tot de randen goudbruin zijn. Pruimentaart mag op een iets hogere temperatuur gebakken worden: het sap dat uit de pruimen komt verandert dan in karamel.