Pruimensoep met pijpkaneel
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
1/2 kg pruimen
3/4 l water
een stuk citroenschil
een pijpje kaneel
2 kruidnagels
3 volle soeplepels suiker
1 volle soeplepel aardappelmeel
3/8 l witte wijn
2 eiwitten
1 eetlepel poedersuiker
De pitten van de gewassen en doormidden gesneden pruimen verwijderen. Het water met de citroenschil, kaneel, kruidnagels en suiker aan de kook brengen. De pan van het vuur halen en citroenschil, kruidnagels en kaneel verwijderen. Het aardappelmeel aanlengen met een weinig witte wijn en het mengsel door de warme soep roeren. De halve pruimen nog eens doormidden snijden en in de gebonden soep doen en alles al roerende 5 à 6 minuten tegen het kookpunt laten trekken. De rest van de wijn toevoegen en de soep laten afkoelen. Regelmatig roeren om velvorming te voorkomen. De koude soep opdienen in een glazen kom met drijvende eilandjes van opgeklopt, gesuikerd eiwit. Versieren met een kaneelstok.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier