Daube de boeuf

© Getty

Daube de boeuf à la Provençale is een typische runderstoofpot uit Zuid-Frankrijk.

Voor 8 personen
  • 2 kg rundstoofvlees
  • 150 g fijngesneden gerookt spek, in reepjes
  • 2 grofgehakte uien
  • 5 tenen knoflook
  • fijngesneden stukjes sinaasappelschil van 1 sinaasappel
  • 4 grote wortelen, in grove stukken
  • 4 uien, in grote stukken
  • 8 pruimtomaten, in vieren gesneden
  • 500 g champignons, in schijfjes
  • 1 handvol zwarte, ontpitte olijven
Marinade
  • 2 uien, in vier
  • 4 wortelen
  • bouquet garni
  • 1 fles rode wijn (côte du rhone)
  • 1 glas rodewijnazijn
Bereiding
  1. Snij het vlees in stukken, marineer minstens 6 uur. Giet de marinade af en bewaar. Dep het vlees droog en kook het vocht van de marinade tot de helft in. Bak het spek. Haal uit de pan en bak de ui goudbruin in het spekvet.
  2. Haal de ui uit de pan. Laat het vet heet worden en voeg eventueel wat olijfolie toe. Bak het vlees aan. Roer de aanbaksels los met een scheut marinade en breng alles over in een stoofpot. Voeg versneden knoflook, de groenten, sinaasappelschil, kruiden en groenten van de marinade en de ingekookte marinade toe, met wat water. Laat afgedekt 4 uur zacht pruttelen.
  3. Voeg aan het einde de zwarte olijven toe. Serveer de daube de boeuf met brood, gnocchi, pasta of gekookte aardappelen met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content