Provençaals varken op grill

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

300 g vlees van de lage ribben

bakboter

suiker

1/2 ui

100 g paprika

100 g champignons

1/2 l tomatenblokjes (in brikverpakking)

1/2 teentje knoflook

Provençaalse kruiden

instant bruine roux (bindmiddel)

De brochettes:

Snij het vlees in gelijke blokjes en verdeel over de twee spiesen. Bak de brochettes in de pan, op de grill of in de oven.

De Provençaalse saus

Hak ondertussen de ui in grove stukken en fruit deze in boter. Snij de paprika in reepjes en voeg bij, samen met de kruiden, tomaten, zout en een half teentje look. Een snuifje suiker mildert de zure smaak van de tomaten. Laat alles een kwartiertje lang gaarstoven en doe er op het einde de champignons bij. Gebruik eventueel instant bruine roux om de saus in te dikken.

Voorbereiding: 10 min.

Bereiding: 15 min.

Serveertip: Droog gekookte rijst doet het bijzonder goed bij Provençaalse brochettes. Net zoals een koude, groene boontjessla. Giet hier net voor het serveren een vinaigrette over, anders zou de mooie groene kleur van de boontjes kunnen vervalen.

Tip van tante Marie:

Wilt u graag zelf brochettes maken? Gebruik hiervoor eens varkensspiering. Dit vlees blijft lekker sappig op een spies, maar is wel iets vetter.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content