Pronkglaasje van asperges en kalfszwezeriken
Nodig voor vier:
Nodig voor vier:
1 bundel asperges
250 g hartzwezeriken
4 eetlepels mayonaise
een scheutje room
1 koffielepel mierikswortelpasta
fijngesnipperde bieslook
aspergescheutjes (facultatief)
roze peperbolletjes
1 takje dille
enkele druppels citroensap
De kalfszwezeriken spoelen, 24 uur in gezouten water laten weken en regelmatig het water verversen. De zwezeriken pocheren of stomen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. De asperges schillen, koken, koud laten worden, in blokjes snijden en mengen met de zwezerik. De zelfgemaakte mayonaise aanmaken met mierikswortel, aspergesap, citroensap, peper van de molen, fleur de sel (of gewoon zout) en een beetje room. Roer dit sausje met de roze peperbolletjes, versnipperde bieslook en dille onder de mengeling van zwezerik en asperges. Schep deze salade in een elegant, groot cocktailglas en versier met aspergescheuten (facultatief).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier