Primeurfondue uit Piëmonte (bagna cauda)

  • Moeilijkheid

Primeurfondue uit Piëmonte (bagna cauda)

Voor vier:

2 blikjes ansjovis, uitgelekt

3 teentjes knoflook

3 dl olijfolie van eerste kwaliteit

1 dl boter

peper

400 g rauwe primeurgroenten (jonge artisjok, groene sprietasperges, babybloemkoolroosjes, jonge selderij, jonge wortel, kardoen, paprika, lente-ui, babycourgette, babymaïskolfjes enz.)

8 sneden boerenbrood

Vijzel of mix de ansjovis met de gepelde tenen knoflook. Vermeng met olijfolie, boter en peper. Verwarm het mengsel op klein vuur al roerende tot een dikke saus. Giet het mengsel in een fonduepot of speciale bagna cauda pot of in individuele kommetjes.

Zet de groenten en het getoaste boerenbrood op tafel. Iedereen kiest zelf zijn voorkeursgroenten, die eigenhandig in de warme olie worden gedoopt en vervolgens worden gegeten met getoast brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content