Preitaart

© Getty
Voor 4 personen
Bodem
  • 175 g voltarwemeel
  • snuifje zout
  • 100 g boter
  • 1 eierdooier
  • 4 el water
Vulling
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 bundel prei (±600 g)
  • 200 g verse kaas
  • 1 eierdooier
  • peper
  • zout
  • 75 g geraspte kaas
  • 2 eiwitten
  • sesamzaadjes
Bereiding
  1. Maak een deeg van de aangegeven ingrediënten: meng het meel en het zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en kneed deze door het meel. Voeg de eierdooier en het water toe en maak van het deeg een bal. Laat deze een half uurtje rusten in de koelkast.
  2. De vulling bereiden. Snipper de ui en fruit deze in een weinig olie. De prei goed wassen en fijn snijden. Laat de prei een tiental minuten stoven. Meng de verse kaas, eierdooier, peper, zout en geraspte kaas in een kom en schep er de prei onder.
  3. Verwarm de oven op 200°C. Vet een vorm met een doorsnede van 28 cm in. Rol het taartdeeg uit en bekleed de vorm met deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bestrooi met sesamzaad. De eiwitten stijfkloppen en door de vulling spatelen.
  4. Doe de vulling in de vorm en zet de taart onmiddellijk in de oven. Bak de preitaart zo’n 30 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content