Dikke preisoep

Soep is altijd de perfecte opwarmer. Deze dikke preisoep kun je desgewenst ook mixen, volgens smaak en voorkeur (van je tafelgasten).

Voor 4 personen
  • 6 preien
  • 2 grote aardappelen
  • 50 g boter
  • 1 l water
  • peper van de molen (of vijfpepermengeling)
  • zout
Bereiding
  1. Maak de prei schoon en verwijder het groen. Halveer het preiwit in de lengte en spoel het onder koud stromend water. Snijd nadien in plakjes.
  2. Schil en was de aardappelen, en snijd in dikke plakken. Smelt 30 g boter in een grote pan en stoof de prei 6 à 7 minuten op een laag vuur in de afgedekte pan tot de prei zacht, maar niet bruin is. Bevochtig met het water en voeg de aardappelen toe. Breng aan de kook en kruid met peper en zout. Laat 35 minuten zacht koken.
  3. Mix de dikke preisoep indien gewenst fijn en leg de rest van de boter in een voorverwarmde soepkom. Giet er de soep op en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content