Voor 4 personen:
2 preien
1 eetlepel boter
1/8 liter droge witte wijn
Â3/4 liter kippenbouillon
Â1/4 liter room
3 sneden gerookte zalm
peper en zout
een beetje dille en peterselie
Was de prei en snijd het groen eraf. Hak het wit in fijne stukjes en stoof het met boter in een grote kookpot. Zorg er echter voor dat de boter niet bruin wordt. Giet de bouillon bij de groenten en laat het geheel doorkoken. Voeg er vervolgens eerst de wijn en daarna de room aan toe, maar laat telkens opnieuw even doorkoken. Zet de kook pot op een zacht vuurtje en laat gedurende 15 minuten koken. Roer af en toe en kruid eventueel bij met peper en zout. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes, leg deze op de bodem van een diep bord en giet er de soep overheen. Werk af met enkele takjes dille of peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier