Preiroomsoep met stilton en lente-ui

© Getty
Voor 4 personen
  • 3 preiwitten
  • 1 grote ui
  • 1/2 tak bleekselderij
  • 1 kleine aardappel
  • boter
  • 2,5 liter groente- of gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • 2 dl room
  • 3 el stilton in brokken getrokken
  • 4 el fijngehakte lente-ui
Bereiding
  1. Snijd de prei in ringen, spoel onder koud stromend water. Snijd de ui, de selderij en de geschilde aardappel grof en stoof met de prei glazig in boter. Bevochtig met bouillon. Kruid met peper, zout en kruidentuil en laat zacht gaarkoken.
  2. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng aan de kook, schuim af en voeg de room toe. Laat 5 minuten doorkoken. Serveer de preisoep met de stilton en de fijngehakte lente-ui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content