Voor 6:
6 gemiddelde preistengels
3 aardappelen (type ‘corne de gatte’)
180 g koud gerookte forel
1 gewone forel van 250 Ã 300 g
kruidenbouillon (‘court-bouillon’) voor vis
2 soeplepels ganzenvet (of reuzel)
6 koffielepels dikke room (vet)
zout
peper
Kook de in twee helften gesneden aardappelen in de stoompan of in zout water. Pocheer de gewone forel in de kruidenbouillon tot u een mooi roze visvlees verkrijgt. Zet opzij onder aluminiumfolie.
Verwijder het hardste blad van de prei. Scheid het mooie witte gedeelte (± 13 cm) van het ‘groene’. Kook de witte preistengels in de stoompan en zet aan de kant. Snij het bovenste ‘groene’ gedeelte fijn in plakjes van 3 mm dikte. Was goed in stromend water, laat uitlekken en laat gedurende 7 à 8 minuten in het ganzenvet ‘slinken’ zonder te kleuren.
Bak de aardappelen in een andere pan bruin.
Schik op warme borden : eerst de plakjes prei, dan de aardappel, daarna stukjes gepocheerde forel en gerookte forel. Bedek met het wit van de prei en een beetje dikke room.
Breng op smaak met zout en peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier