Prei in varkensvlees met Japanse saus

  • Moeilijkheid

Voor 4:

800 g varkensgebraad

8 preistronken

bieslook

jasmijnrijst

Saus:

40 cl sake (Japanse rijstwijn, kan vervangen worden door droge sherry)

50 cl (lichte) sojasaus

5 el suiker

stukje gember

bosje koriander

Snij het varkensgebraad in 8 plakken van ± 1 cm dik. Leg elke plak plat en snij bijna volledig doormidden, vouw open, leg tussen 2 vellen plasticfolie en klop met een vleesklopper of deegrol gelijkmatig plat (opletten dat het vlees nergens breekt).

Snij de preistronken af zodat ze enkele centimeters langer zijn dan de plakken vlees en snij ze tot in de kern over de hele lengte open.

Spoel onder stromend koud water uit en verwijder een deeltje van de kern. Vul de vrijgekomen holte op met een viertal stengels bieslook en snij bij. Doe alle preistengels dicht en stoom bijna gaar (± 5 minuten voor niet te dikke stronken).

Bereid intussen de saus: meng sojasaus met sake (of sherry) en los de suiker er in op. Schil de gember en snij in fijne stukjes. Hak de koriander grof. Hou beide apart.

Rol elke preistengel op in een plak vlees en zet vast met cocktailprikkers of keukendraad. Verhit wat olie in een ruime pan en bak het vlees snel rondom bruin.

Giet de saus over de vleesrolletjes, zet op matig vuur en draai de rolletjes geregeld om zodat ze langs alle kanten de saus opnemen. Haal de rolletjes uit de saus en voeg koriander en gember toe. Snij de rolletjes schuin in stukken en schik op de borden.

Haal de saus van het vuur en giet over de versneden rolletjes. Dien op met jasmijnrijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content