Poon op een bedje van groene linzen en paprika-emulsie

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

8 poonfilets

150 g groene linzen (1/2 uur geweekt in koud water)

1 rode paprika

100 g veldsla

2 sjalotten

2 dl gevogeltebouillon

2 eetlepels olijfolie

peper

zout (Sel de Guérande)

De geweekte linzen 5 minuten koken in de bouillon, uithalen, verfrissen onder koud water en laten uitlekken. De bouillon bewaren voor de paprika-emulsie. De veldsla en 1 sjalot fijnsnijden, onder de linzen mengen samen met de olijfolie. Kruiden met peper en zout. Koel bewaren.

Voor de paprika-emulsie: de paprika schillen, in vier snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes versnijden. De resterende sjalot eveneens in kleine blokjes snijden. De sjalot even aanstoven in olijfolie, de paprika toevoegen en enkele minuten stoven. Kruiden met peper en zout, 1 dl bouillon toevoegen en terug enkele minuten laten sudderen. De paprika-emulsie mixen, zeven en warm houden. De poonfilets goudbruin bakken in olijfolie. De linzen in het midden van het bord schikken, de paprika-emulsie er rond lepelen en de poonfilets er tegenaan schikken. Garneren met enkele blaadjes veldsla.

Voorbereiding: 10 minuten.

Bereiding: 15 minuten.

Weken: 30 minuten.

Tip: De groene linzen laat men kort onder stromend water schrikken om een diepgroene kleur te krijgen. De paprika even onder de hete grill blakeren in de oven en de schil lost vanzelf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content