Voor 1 stol:
1/2 zakje gedroogde gist
2,5 dl warme melk
525 à 500 g bloem
75 g suiker
1/2 tl zout
2 eieren
55 g gesmolten boter
4 bananen
zonnebloemolie, om te bakken
Vulling:
225 g maanzaadjes
100 g suiker
geraspte schil van 1/2 citroen
1 tl kaneel of quatre-épices
85 g zachte boter
Maak eerst de vulling: maal de maanzaadjes fijn en meng met de resterende ingrediënten.
Los de gist op in 4 eetlepels warme melk. Laat staan tot de gist begint te schuimen.
Meng bloem, suiker, zout en eieren in de kom van een mixer. Voeg de resterende warme melk, de gesmolten boter en het gistmengsel toe. Meng tot een kleverig deeg. Schep het deeg in een andere kom, besprenkel met bloem en laat 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Duw het deeg uit tot een rechthoek. Verdeel er de maanzaadvulling over en rol op. Vouw de randen naar binnen, zodat de vulling er niet kan uitlopen tijdens het bakken. Laat opnieuw rijzen tot het dubbele van het volume.
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de stol 45 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Versnij de stol. Schil de bananen en snij ze diagonaal in plakken. Bak goudbruin in zonnebloemolie en serveer bij het maanzaadbrood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier