Pompoensoufflé met kaneel en bosvruchten

  • Moeilijkheid

Voor 4:

150 g pompoen (schoongemaakt gewicht)

15 g boter (plus extra voor het invetten)

25 g bloem

1/2 tl kaneel

1 dl halfvolle melk

3 eierdooiers

1 tl maïzena

25 g suiker (plus extra voor het bestuiven)

2 el amaretto

4 eiwitten

snuifje zout

Voor de saus:

250 g rood fruit (diepvries)

2 el poedersuiker

1 vanillestokje

citroensap

2 el crème de cassis

Vet vier vuurvaste vormpjes (10 cm diameter) in met boter en bestuif ze met griessuiker. Snij het pompoenvlees in blokjes en doe het in een pannetje. Kook de blokjes tot ze door en door zacht zijn. Pureer en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem en kaneel toe. Roer tot een roux ontstaat. Voeg beetje bij beetje de melk toe als voor een bechamel. Zet het vuur heel laag en laat 5 minuten zacht koken. Laat afkoelen. Roer de maïzena en suiker door de eierdooiers. Voeg de pompoenpuree, de bechamel en de amaretto toe. Sla de eiwitten stijf met het zout en roer deze voorzichtig door het soufflémengsel. Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet ze 15 à 20 minuten in de oven.

Maak de saus door het fruit in een pannetje op te warmen met de suiker, vanille en een kneepje citroensap. Duw de vruchten door een zeef en breng de saus op smaak met de likeur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content