Pompoensoep met miso

© Getty

Voor vier personen
  • 1 hokkaidopompoen (±1 kg)
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 preiwitten
  • eventueel een laurierblad en tijm
  • groentenextract
  • tamari
  • miso
  • wakamezeewier
Bereiding
  1. De uien, knoflook en sjalot schillen, fijnsnipperen en zachtjes fruiten in de olie. De preien schoonmaken, fijn snijden (bij biologisch geteelde prei ook het groen en de worteltjes gebruiken) en toevoegen. De pompoen wassen (niet schillen), in stukjes snijden en bij de rest doen. Water in de pan gieten tot alle groenten onder staan.
  2. De wakame tien minuten weken, het water weggieten. Het zeewier in stukjes knippen en in de soep doen. Tijm en laurier toevoegen en de soep aan de kook brengen. De groenten gaar koken.
  3. De tijm en laurier verwijderen en alles mixen. Op smaak brengen met groentenextract en een scheutje tamari. De pompoensoep opdienen met miso (mag nooit meekoken).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content