Ingrediënten

Voor 4:

  • 600 à 700 g pompoenvlees
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 15 cl slagroom
  • 8 cl extra vierge olijfolie
  • 20 g boter
  • 50 g verse truffel
  • zout en peper

Snij het pompoenvlees in grote dobbelstenen en doe het in een kookpan. Voeg er de bouillon bij en wat zout. Kook ca. 30 minuten zonder deksel, tot de groente zacht is. Voeg er de boter en de slagroom bij. Mix. Giet eventueel door een puntzeef en kruid bij met zout en peper. Hak de helft van de truffels fijn en voeg bij de soep. Hou warm. Dien op in verwarmde soepborden en versier met reepjes truffel en enkele druppels extra vierge olijfolie.

Snij het pompoenvlees in grote dobbelstenen en doe het in een kookpan. Voeg er de bouillon bij en wat zout. Kook ca. 30 minuten zonder deksel, tot de groente zacht is. Voeg er de boter en de slagroom bij. Mix. Giet eventueel door een puntzeef en kruid bij met zout en peper. Hak de helft van de truffels fijn en voeg bij de soep. Hou warm. Dien op in verwarmde soepborden en versier met reepjes truffel en enkele druppels extra vierge olijfolie.