Pompoensoep met gehakt en noedels

Pompoen is de ideale seizoensgroente om een dikke voedzame maaltijdsoep mee te bereiden, zoals deze pompoensoep met gehakt en noedels.

Voor 4 personen
  • 400 g hokkaidopompoen
  • 1 el olie
  • 400 g rundergehakt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 200 ml room
  • 350 g noedels
  • sojasaus
  • cayennepeper
  • peper van de molen
  • zout

Bereiding

  1. Was de pompoen en snijd met de schil in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt. Kruid royaal met peper en zout. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. stoven.
  2. Strooi er het kerriepoeder over en vul aan met de groentebouillon, het sinaasappelsap en de room. Breng de pompoensoep aan de kook, voeg de noedels toe en laat deze gaarkoken. Roer regelmatig.
  3. Breng op smaak met sojasaus en cayennepeper en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content