Pompoensoep met garnalen, tongsliertjes en kruidenroom

© Getty

Deze pompoensoep met garnalen, tongsliertjes en kruidenroom kan je ook gezellig buiten op de grill van het kampvuur bereiden. De tong laat je garen op de bakplaat. Je serveert de soep in een holle pompoen.

Pompoensoep met garnalen, tongsliertjes en kruidenroom, voor 8 personen

1 pompoen (3 à 4 kg)

2 witten van prei

dille

2 uien

1 knoflookteentje

2 takjes witte selderij

200 g boter

3 laurierblaadjes

3 l visfumet

1 l water

4 tongfilets

200 g garnalen

4 tomaten

2 dl room

1 el gehakte kervel

1 el gehakte basilicum

2 el gehakte peterselie

groen van lente-uitjes

Bij je thuis:

Snij een deksel van de pompoen en hol hem volledig uit met een ijsschep. Snij prei, selderij, knoflook en uien klein en bak ze aan in boter. Voeg vervolgens de stukjes pompoenvlees en laurier toe en giet de visfumet en het water erbij. Laat de pompoensoep een veertigtal minuten zacht koken, mix en zeef. Bekleed de wand van 8 beboterde cilindervormpjes (±8 cm doorsnede) met de tongfilets. Vul ze met garnalen. Plaats de vormpjes in een braadslede, giet de visfumet in de slede en dek af met aluminiumfolie. Pel de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes en doe ze bij de soep. Klop de room half op en meng er de groene kruiden door.

Buiten bij het kampvuur:

Plaats de soep op de grill van het kampvuur. Zet de warme soep vervolgens op de bakplaat met de tong erbij en laat de vis gaar worden. Giet de soep in de lege pompoen en zet deze op tafel. Schik de tong in diepe borden en giet er wat soep bij. Werk tot slot af met de kruidenroom, dille en het groen van lente-uitjes.

Nog eenvoudiger kan ook: doe de vis, de garnalen, de tomaten en de room rechtstreeks in de soep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content