Ingrediënten - voor 4:

1 hokkaidopompoen van ongeveer 500 g

3 dl room

6 sprietjes bieslook

200 g dooierzwammen

1 el olijfolie

50 g gekonfijte kastanjes

1/2 tl fleur de sel

1/2 tl vijfpepermengeling

Bereidingswijze:

Snij de hokkaidopompoen in vieren en verwijder de schil en de pitten. Stoom de pompoen 15 minuten en mix fijn met 2,5 dl room en 4 eetlepels stoomvocht. Hou de pompoensoep warm.

Spoel de bieslook, zwier droog en snipper fijn. Borstel de dooierzwammen schoon en snij de steeltjes bij. Bak de dooierzwammen 3 à 4 minuten in een braadpan met de olijfolie. Voeg de fijngehakte gekonfijte kastanjes toe.

Schep de pompoensoep in diepe borden. Verdeel er de gebakken dooierzwammen en kastanjes over. Druppel de rest van de room rond het garnituur en trek er een mooie cirkel van met het puntje van een mes.

Werk af met de gesnipperde bieslook, fleur de sel en vijfpepermengeling. Serveer meteen.

Tip : vijfpepermengeling bestaat gewoonlijk uit witte, zwarte en groene peper, roze bessen en jamaicapeper.

Ingrediënten - voor 4:1 hokkaidopompoen van ongeveer 500 g3 dl room6 sprietjes bieslook200 g dooierzwammen1 el olijfolie50 g gekonfijte kastanjes1/2 tl fleur de sel1/2 tl vijfpepermengelingBereidingswijze:Snij de hokkaidopompoen in vieren en verwijder de schil en de pitten. Stoom de pompoen 15 minuten en mix fijn met 2,5 dl room en 4 eetlepels stoomvocht. Hou de pompoensoep warm. Spoel de bieslook, zwier droog en snipper fijn. Borstel de dooierzwammen schoon en snij de steeltjes bij. Bak de dooierzwammen 3 à 4 minuten in een braadpan met de olijfolie. Voeg de fijngehakte gekonfijte kastanjes toe. Schep de pompoensoep in diepe borden. Verdeel er de gebakken dooierzwammen en kastanjes over. Druppel de rest van de room rond het garnituur en trek er een mooie cirkel van met het puntje van een mes. Werk af met de gesnipperde bieslook, fleur de sel en vijfpepermengeling. Serveer meteen.