Circa 12 stuks
Voor het deeg:
375 gr zelfrijzend bakmeel
1 zakje gist
1 snufje zout
1,5 dl appelsap
4 eetlepels olijfolie
200 gr gare gepureerde pompoen (afgekoeld)
6 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels citroenrasp (potje)
Voor de afwerking:
olijfolie
suiker
Maak een deeg van alle ingrediënten. Laat het vervolgens 60 minuten rijzen onder een doek. Kneed er dan 2 eetlepels olijfolie doorheen, vervolgens weer een half uur laten rijzen. Verdeel het deeg in twaalf stukken en vorm deze licht in een bolletje, waarna u ze vervolgens in de met olijfolie ingevette muffinvorm doet. Bestrijk de muffins met olijfolie en strooi er een beetje suiker op. Bak de muffins, gedurende 20 minuten, op 200 °C in de oven. Snijd de muffins doormidden en serveer ze op een bordje met lobbig geklopte room zonder suiker.
U kunt de pompoen in dit recept vervangen door zoete aardappel. Ook kunt u in plaats van een muffinvorm papieren vormpjes gebruiken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier