Pompoenmuffins

© Getty

Je kunt de pompoen in dit recept voor pompoenmuffins perfect vervangen door bataat voor zoete-aardappelmuffins.

Voor het deeg (±12 stuks)
  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje gist
  • 1 snufje zout
  • 1,5 dl appelsap
  • 4 el olijfolie
  • 200 g gare gepureerde pompoen (afgekoeld)
  • 6 el bruine suiker
  • 2 el citroenrasp
Voor de afwerking
  • olijfolie
  • suiker
Bereiding
  1. Maak een deeg van alle ingrediënten. Laat het vervolgens 60 minuten rijzen onder een doek. Kneed er dan 2 eetlepels olijfolie doorheen, vervolgens weer een half uur laten rijzen.
  2. Verdeel het deeg in twaalf stukken en vorm deze licht in een bolletje, waarna je ze vervolgens in de met olijfolie ingevette muffinvorm doet.
  3. Bestrijk de muffins met olijfolie en strooi er een beetje suiker op. Bak ze 20 minuten op 200 °C in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd de pompoenmuffins doormidden en serveer ze op een bordje met lobbig geklopte room zonder suiker.

Tip

Je kunt de pompoen in dit recept vervangen door zoete aardappel. In plaats van een muffinvorm kun je ook papieren vormpjes gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content