Pompoenmuffins

  • Moeilijkheid

Circa 12 stuks

Voor het deeg:

375 gr zelfrijzend bakmeel

1 zakje gist

1 snufje zout

1,5 dl appelsap

4 eetlepels olijfolie

200 gr gare gepureerde pompoen (afgekoeld)

6 eetlepels bruine suiker

2 eetlepels citroenrasp (potje)

Voor de afwerking:

olijfolie

suiker

Maak een deeg van alle ingredi├źnten. Laat het vervolgens 60 minuten rijzen onder een doek. Kneed er dan 2 eetlepels olijfolie doorheen, vervolgens weer een half uur laten rijzen. Verdeel het deeg in twaalf stukken en vorm deze licht in een bolletje, waarna u ze vervolgens in de met olijfolie ingevette muffinvorm doet. Bestrijk de muffins met olijfolie en strooi er een beetje suiker op. Bak de muffins, gedurende 20 minuten, op 200 ┬░C in de oven. Snijd de muffins doormidden en serveer ze op een bordje met lobbig geklopte room zonder suiker.

U kunt de pompoen in dit recept vervangen door zoete aardappel. Ook kunt u in plaats van een muffinvorm papieren vormpjes gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content