Pompoengnocchi met gefrituurde gember en notenboter

Dit beeld maakt geen deel uit van het recept.
  • Moeilijkheid

Pompoen is een van de meest veelzijdige vruchten. Maak er eens gnocchi van die je serveert met een krokante garnituur van gember. Kwestie van voor wat pittigheid te zorgen.

Voor 4 personen

1/2 kg pompoen (schoongemaakt gewicht)

2 el olijfolie

1 ei

150 à 175 g bloem

gember

frituurolie

600 g jonge spinazie

Voor de boter:

100 g boter

1 geperste teen knoflook

2 el fijngehakte pijnboompitten

1 el sherryazijn

peper en zout

Bereiding

1. Snijd de pompoen in stukken van 5 cm en doe in een braadslee. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

2. Pureer de pompoen nadien met de rest van de olijfolie en het ei. Kneed er dan de bloem onder tot een glad en elastisch deeg ontstaat. Verdeel het deeg in 4 porties en rol elke portie uit tot een lange worst van 1/2 cm dik.

3. Snijd de worst in stukjes van 1 cm en maak in alle gnocchi een patroon met de achterkant van een vork.

4. Schil en snijd de gember in julienne. Frituur de julienne knapperig in hete olie. Verdeel de spinazie over 4 borden. Kook de gnocchi in gezouten water: eerst zinken ze naar de bodem, maar als ze gaar zijn komen ze bovendrijven.

5. Verhit intussen op een matig vuur de boter, knoflook en pijnboompitten tot de boter bruin kleurt en een nootachtig aroma afgeeft. Haal van het vuur, voeg de azijn toe en kruid met peper en zout.

6. Leg de gnocchi op de spinazie en werk af met de boter en gefrituurde gember.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content