Pompoencrumble met kastanjes, spruitjes en truffelroom

Een herfstige pompoencrumble met kastanjes, spruitjes en truffelroom kan wonderen doen op koude en natte dagen.

Voor 8 personen
  • 1 butternut van 1 à 1,5 kg
  • 225 g voorgekookte kastanjes
  • 2 el olijfolie
  • 300 g spruitjes
  • 200 g gerijpte geitenkaas
  • 25 g amarettikoekjes
  • 125 g amandelpoeder
  • 100 g bloem
  • 100 g boter

Voor de truffelroom

  • 6 tenen knoflook
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 1 el wittetruffelolie
  • 50 g geraspte parmezaan
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen en schraap er de pitten uit. Schil de pompoen en snijd in stukken van 2 à 3 cm. Doe in een ovenschotel. Verkruimel er de kastanjes over en overgiet met de olijfolie. Bak 30 minuten in de oven.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en halveer in de lengte. Blancheer 5 minuten in kokend gezouten water.
  3. Maak de truffelroom: pel de knoflook en doe in een pan met de melk en room. Breng aan de kook, dek af en zet het vuur lager. Laat de knoflook op een laag vuur garen. Laat afkoelen en mix met de truffelolie en parmezaan.
  4. Maak de crumble: maal de amaretti fijn met het amandelpoeder en de bloem. Snijd de boter in blokjes, voeg toe aan de foodprocessor en verwerk tot een kruimelig mengsel. Houd apart.
  5. Haal de gebakken groenten uit de oven en verdeel er de spruitjes en geitenkaas over. Overgiet met de truffelroom en werk af met de crumble. Bak de pompoencrumble nog 20 à 30 minuten in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content