Pompoen gevuld met paddenstoelen en Parmezaanse kaas

6faba9f284c3c3383aa42eeea587710a

Het pompoenseizoen opent steeds weer nieuwe perspectieven op culinair vlak. Deze gevulde pompoen is een lekkere suggestie voor een avondmaal-anders.

Het pompoenseizoen opent steeds weer nieuwe perspectieven op culinair vlak. Deze gevulde pompoen is een lekkere suggestie voor een avondmaal-anders.

Voor 4 personen

2 kleine pompoenen (kastanjepompoen of uchiki kuri)

600 g gemengde wilde paddenstoelen

1 grote ui

3 soeplepels geklaarde boter

1 à 2 theelepels tijm

100 g Parmezaanse kaas

zout en peper

Bereiding

1. Was de pompoenen, verwijder de hoeden en daarna de zaden. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Schil de ui en snijd klein. Stoof de ui in geklaarde boter, voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak snel.

2. Snijd de Parmezaanse kaas in krullen of schilfers en voeg de helft bij de paddenstoelen.

3. Laat de pompoenen 10 min. garen in een voorverwarmde oven (200 °C). Vul ze met de paddenstoelen, kruid met peper en zet nog vijf à tien minuten in de oven. Bestrooi met de rest van de kaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content