Pompoen en serranoham

Duo van pompoen en serranoham, nodig voor vier:

4 sneden serranoham (1,5 mm dik)

600 g pompoen

250 g aardappelen

peper en zout

limoensap

extra vierge olijfolie

1 tot 2 eetlepels room

1/4 avocado

Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie. Leg er twee sneetjes ham op. Bedek met een tweede blad aluminiumfolie en herhaal dat voor alle sneetjes ham die nodig zijn voor dit recept. Plaats erbovenop een vuurvaste schaal om de sneetjes plat te drukken. Zet de plaat 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven zodat de ham kan drogen. Haal ze uit de oven en leg de sneetjes op een cilindervormig voorwerp (glas, fles). De ham zal bij het afkoelen een gebogen vorm aannemen.

Snijd intussen 500 g pompoen in grove blokjes. Doe hetzelfde met de geschilde aardappelen en stoom ze. Plet de avocado met een vork en voeg er 2 tot 3 koffielepeltjes limoensap, peper en zout en een beetje olijfolie aan toe. Snijd de resterende pompoen in 16 superfijne schijfjes (0,3 tot 0,5 mm), zoals voor een carpaccio. Kruid met peper en zout. Voeg een beetje limoensap en olijfolie toe.

Maak een puree van de pompoen en de aardappelen. Zet nog even op het vuur om de puree wat te drogen. Voeg er dan peper, zout, een straaltje olijfolie en wat room aan toe.

Schik eerst de puree op het bord, dan een gekruld sneetje ham, daarna een koffielepeltje avocadomoes en enkele fijne schijfjes gemarineerde pompoen. Serveer vervolgens de pompoen en serranoham.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content