Spanjaarden leven om te feesten en daar hoort lekker eten bij. Probeer eens [Pollo al Andaluz], een recept uit de verrukkelijke Andalusische keuken.
Voor 4:
1 kip van 1,5 kg
olijfolie
zout en peper
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
1 el bloem
1 el gehakte peterselie
1 el gehakte koriander
1/2 theelepel geraspte gember
een weinig komijn
enkele draadjes saffraan
nootmuskaat
1 flinke kop kippenbouillon
een scheut witte wijn
100 g amandelen
1 el honing
200 g witte rijst
2 el gepelde, getoaste en gezouten zonnebloempitten
De in stukken geneden kip aan alle kanten bruinen in een pan met olijfolie. Kruiden met zout en peper. De ui klein snijden. Het knoflook pellen. Ui en knoflook stoven in olijfolie en bij de kip doen. De kip bestrooien met bloem en kort bakken, zodat de bloemsmaak verdwijnt. Peterselie, koriander, gember, komijn, saffraan en nootmuskaat toevoegen. De warmte in de pan blussen met witte wijn en de kippenbouillon in de pan gieten. Alles door elkaar roeren. Een uur onder deksel zachtjes stoven. De rijst koken in ongezouten water. De gekookte rijst bestrooien met gepelde, getoaste en gezouten zonnebloempitten. De amandelen goudbruin bakken in olijfolie. Een lepeltje honing toevoegen en alles door elkaar roeren. De amandelen karameliseren en over de kip strooien.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier