Pollak met ragout van artisjok en champignons met sinaasappelsaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 stukken pollakfilet van 200 g

12 vastkokende aardappelen (vitelotte)

350 g champignons

4 artisjokbodems

2 eetlepels gehakte kervel

2 eetlepels gehakte peterselie

citroensap

olijfolie

peper en zout (sel de guérande)

Voor de sinaasappelsaus :

2 fijngesneden sjalotten

0,5 dl droge witte wijn

sap van 3 sinaasappelen

1 eetlepel room

200 g malse boter (op kamertemperatuur)

Snijd de aardappelen in champignonvorm

de tip) en kook ze gaar in gezouten water

een muntblaadje voor een frisse smaak. Kook de artisjokbodems gaar in gezouten

water met wat citroensap en snijd ze in

dobbelstenen. Snijd de champignons in vieren. Wok de stukjes champignon en artisjok beetgaar

in olijfolie. Kruid met peper en zout, voeg op

het laatste wat gehakte kervel en peterselie bij. Bak de stukken pollakfilet goudbruin in olijfolie

en kruid met peper en zout.

Voor de sinaasappelsaus: kook de sjalotten

met de wijn en het sinaasappelsap tot 1/3 in. Voeg

de room toe, passeer de saus door een zeef en

werk de saus af door boter in vlokjes erin te laten

smelten. Schik de wokgroenten op het bord en leg de visfilet erop. Schik de aardappelen er naast en lepel de sinaasappelsaus er rond. Garneer met

groene tuinkruiden.

Tip: Gebruik Vitelotte aardappel, met een diepblauwe kleur voor een feestelijke presentatie. Snijd ze in de breedte middendoor, steek de platte kant 2 cm diep op een appelboor en snijd met een mesje 2 cm tot tegen de appelboor weg om een feestelijke champignonvorm te krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content