Voor 4 personen:
4 stukken pollakfilet van 200 g
12 vastkokende aardappelen (vitelotte)
350 g champignons
4 artisjokbodems
2 eetlepels gehakte kervel
2 eetlepels gehakte peterselie
citroensap
olijfolie
peper en zout (sel de guérande)
Voor de sinaasappelsaus :
2 fijngesneden sjalotten
0,5 dl droge witte wijn
sap van 3 sinaasappelen
1 eetlepel room
200 g malse boter (op kamertemperatuur)
Snijd de aardappelen in champignonvorm
de tip) en kook ze gaar in gezouten water
een muntblaadje voor een frisse smaak. Kook de artisjokbodems gaar in gezouten
water met wat citroensap en snijd ze in
dobbelstenen. Snijd de champignons in vieren. Wok de stukjes champignon en artisjok beetgaar
in olijfolie. Kruid met peper en zout, voeg op
het laatste wat gehakte kervel en peterselie bij. Bak de stukken pollakfilet goudbruin in olijfolie
en kruid met peper en zout.
Voor de sinaasappelsaus: kook de sjalotten
met de wijn en het sinaasappelsap tot 1/3 in. Voeg
de room toe, passeer de saus door een zeef en
werk de saus af door boter in vlokjes erin te laten
smelten. Schik de wokgroenten op het bord en leg de visfilet erop. Schik de aardappelen er naast en lepel de sinaasappelsaus er rond. Garneer met
groene tuinkruiden.
Tip: Gebruik Vitelotte aardappel, met een diepblauwe kleur voor een feestelijke presentatie. Snijd ze in de breedte middendoor, steek de platte kant 2 cm diep op een appelboor en snijd met een mesje 2 cm tot tegen de appelboor weg om een feestelijke champignonvorm te krijgen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier