Plattekaas met passievruchten

сырники © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Bereid een mousse die je net voor het serveren garneert met rode vruchten en overgiet met coulis.

Bereid een mousse die je net voor het serveren garneert met rode vruchten en overgiet met coulis.

Voor 4 personen

250 g plattekaas

1/4 l room

5 passievruchten

2 eieren

3 blaadjes gelatine

het sap van een citroen

suiker

enkele plakjes biscuit of cake

Coulis:

500 g rode vruchten (bosbessen, braambessen, rode bessen, frambozen en aardbeien, afhankelijk van het seizoen)

het sap van 2 citroenen

suiker

Bereiding

1. Snijd de passievruchten doormidden, haal het vruchtvlees eruit en wrijf door een zeef om de pitten van het sap te scheiden.

2. Scheid de dooiers van de eiwitten. Klop het wit tot schuim. Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp uit en los op in een weinig warm water. Meng de dooiers en de plattekaas. Voeg het sap van de passievruchten, het citroensap, de opgeloste gelatine en suiker naar smaak toe. Spatel daar de geklopte room en vervolgens de eiersneeuw door.

3. Doe de verkregen mousse in vormpjes: een laag mousse, een dunne schijf biscuit, weer een laag mousse, een dunne schijf biscuit, om met een laag mousse te eindigen. Laat het geheel in de koelkast opstijven.

4. Doe de rode vruchten, het citroensap en suiker naar smaak in een pannetje en laat enkele minuten doorkoken onder voortdurend roeren. Doe het geheel door een zeef en laat afkoelen. Haal de mousse uit de vormpjes en schik op borden. Garneer met rode vruchten en overgiet met coulis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content